0
09103042505

تعداد رکوردهای یکتا

در بسیاری از مسائل به دنبال پیدا کردن تعداد رکوردهای یکتا هستیم، برای مثال در یک فروشگاه میخواهیم تعداد مشتری ها را محاسبه نماییم (در حالی که ممکن است یک مشتری در آن روز چند بار مراجعه کرده باشد).

یا در مثالی دیگر میخواهیم محاسبه کنیم در یک شیفت کاری چند نوع محصول تولید شده (ممکن است اسم یک محصول چند بار در بین داده ها تکرار شده باشد).

تابع Count و CountA که برای شمارش به کار میرود، در مثالهای فوق قابل استفاده نبوده چرا که این توابع هر رکورد را یک بار میشمارد و اگر محصولی دو بار ثبت شده باشد، این توابع آن را دوبار میشمارند در حالی که در مثالهای فوق ما به دنبال شمارش تعداد نوع از رکوردها هستیم.

روش محاسبه

 

برای مثال اگر برنامه تولید در ساعات مختلف ۱ مهر ۱۳۹۴ به شکل زیر باشد، و بخواهیم تنوع کالاهای تولید شده را محاسبه کنیم، میتوان از فرمول زیل استفاده نمود.

 =SUM(1/COUNTIF(C2:C13,C2:C13))

اما نکته قابل توجه در این فرمول آن است که با زدن اینتر، جواب خروجی اشتباه می‌باشد و علت آن این است که باید این فرمول به صورت ارایه ای نوشته شود (بعد از نوشتن فرمول، به جای زدن اینتر باید دکمه های کنترل و شیفت را نگه داشته و اینتر را زده تا فرمول به صورت ذیل نمایش داده شود.)

{=SUM(1/COUNTIF(C2:C13,C2:C13))}

البته با توجه به ویژگیهای تابع Sumproduct میتوان به جای فرمول آرایه ای فوق از فرمول ذیل به صورت معمولی نیز استفاده نمود.

=SUMPRODUCT(1/COUNTIF(C2:C13,C2:C13))