0
09103042505

انواع خطا در اکسل

همواره در زمان استفاده از هر نرم افزار کاربر ممکن است با خطاهای متفاوتی مواجهه شود اکسل نیز از این امر مستثنی نیست. در هنگام فرمول نویسی در محیط اکسل ممکن است یکی از حالات خطای نحوییا خطای منطقی رخ بدهد.

 

خطاهای نحوی:

خطای نحوی زمانی رخ میدهد که کاربر نام تابع، نوع ورودی ها، تعداد ورودیها یا محدوده ادرس دهی را اشتباه تعریف کرده باشد و شامل ۷ خطای ذیل می‌باشند.

 

  • #DIV/0!

در ریاضیات همواره تقسیم عدد بر صفر برابر با بینهایت میشود که در اکسل حاصل تقسیم عدد بر صفر را به صورت این خطا نمایش میدهد.در واقع این خطا در حالتی رخ میدهد که در محاسبات عدد بر صفر (یا یک سلول خالی) تقسیم شود. در حالت مشابه در صورتی که از تابع Average استفاده نماییم و ورودی آن محدوده ای تعریف شود که در آن محدوده هیچ رکوردی ثبت نشده است، حاصل تابع خطای تقسیم بر صفر است.

 

 

  • #NAME?

همانطور که از اسم این خطا مشخص است، اگر اسم تابع اشتباه نوشته شود و یا از اسامی استفاده شود که برای اکسل ناشناخته اند، این خطا مشاهده خواهد شد، مثل حالات ذیل:

=SOM(A1:A10)
=SUM(QQQ)

 

  • #VALUE!

در زمانی که نوع ورودی تابع غلط باشد (مثلا به جای عدد از متن استفاده شود) این خطا مشاهده خواهد شد. مثل حالات ذیل

=SQRT(“BisT”)

=LEFT(“ALI”,”N”)

 

  • #NUM!

در صورتی که نوع ورودی به درستی وارد شده باشد ولی ورودی در محدوده مجاز نباشد، خطای NUM مشاهده خواهد شد، برای مثال تابع SQRT یک ورودی دریافت میکند و خروجی آن جذر عدد دریافتی می‌باشد.با در نظر گرفتن این موضوع که اعداد منفی فاقد جذر هستند، در فرمول SQRT(-12 نوع ورودی به درستی وارد شده است ولی عدد در محدوده مجاز نمی باشد و نتیجه حاصله خطای NUM خواهد بود. 

 

  • #REF!

این خطا مربوط به آدرس وارد شده درون فرمول می‌باشد و در حالتی رخ میدهد که بنا به دلایلی آن ادرس از بین رفته باشد. برای مثال اگر در فایل اکسلی دو شیت A و B وجود داشته باشد و در یکی از سلولهای شیت A به یکی از سلولهای شیت B ارجاء داده شده باشد و بعدا شیت B حذف شود، به خاطر آنکه دیگر ادرس در دسترس نمی باشد این خطا مشاهده خواهد شد.

 

  • #N/A

    شایعترین خطای ممکنه در اکسل خطای N/A می باشد که مخفف کلمه Not Available به معنی در دسترس نبودن می‌باشد. این خطا در هنگام استفاده از توابع جست و جو مانند Vlookup, Hlookup,Match و… رخ می دهد و بیان گر آن است که عبارت مد نظر در دیتابیس وارد شده، پیدا نشده است.(در بسیاری از مراجع این حالت به عنوان خطا شناخته نمیشود و علت آن را ناقص بودن دیتا بیس می‌دانند)

 

  • #NULL!

بسیاری از کاربرهای اکسل در طول زمانی که با این نرم افزار کار میکنند، هیچ وقت این خطا را نخواهند دید، خطای Null به معنای تهی زمانی رخ میدهد که محدوده وارد شده درون تابع تهی باشد.

 

  • خطاهای منطقی

برخلاف خطاهای نحوی که خروجی تابع به صورت خطا می‌باشد، در خطاهای منطقی، تابع به درستی عمل کرده و خروجی آن  عدد یا متن است ولی خروجی حاصله خروجی مورد انتظار کاربر نمی‌باشد، برای مثال در محاسبات ذیل، حاصل برابر با ۱۶ می باشد در صورتی که ممکن است کاربر قصد داشته باشد ابتدا عدد ۴ با ۸ جمع شود و سپس حاصل در ۲ ضرب شود.

=۲*۴+۸

و یا بسیاری از مواقع که ورودی چهارم تابع Vlookup را وارد نمیکنیم یا از حالت True استفاده میکنیم مشاهده میشود که خروجی تابع متفاوت از آنچه انتظار می رود است. در این حالتها خطای منطقی رخ داده است که پیدا کردن علت آن به مراتب سخت تر از خطای نحوی است و برای رفع آن لازم است که با دقت تمامی ورودی ها مورد بررسی قرار گیرند و بخشهای مختلف تابع را به صورت مجزا بررسی نمود.