0
09103042505

ترکیب match و index

در بعضی از موارد ترکیب match و index جایگزین تابع vlookup می‌گردد. تابع VLOOKUP به عنوان کاربردی ترین تابع جست و جو در اکسل می‌باشد ولی با وجود کاربرد بالای آن در شرایط خاص دیتابیس بی استفاده می‌شود. برای مثال اگر ستون هدف (ستونی که به عنوان خروجی باید ارائه شود)، قبل از ستون جست و جو (ستونی که مقدار مد نظر بر روی آن جست و جو میشود) قرار داشته باشد، این تابع فاقد کاربرد است.

برای مثال، در دیتابیس زیر میخواهیم کد پرسنلی فردی که اسم آن درون سلول I5 ثبت شده است، به عنوان خروجی نمایش داده شود.

در این دیتابیس دیتای خروجی (ستون کد پرسنلی) در ستون C قرار دارد و ستون جست و جو (ستون نام) در ستون D قرار دارد، لذا استفاده از تابع VLOOKUP جهت پیدا کردن کد پرسنلی مربوط به اسم ثبت شده درون سلول I5  غیر ممکن است، بدین منظور باید از ترکیب تابع MATCH درون تابع INDEX استفاده کرد.

match

تابع match جهت پیداکردن جایگاه یک عدد یا متن در یک ستون استفاده می شود، ورودی اول این تابع برابر با عدد یا متنی است که به دنبال آن می گردیم برای مثال عبارت “علی محمدی” ، در ورودی دوم این تابع محدوده مد نظر برای جست و جو به صورت یک ستون وارد میشود و ورودی سوم آن نوع جست و جو را مشخص میکند که عموم مواقع از حالت Exact Match استفاده می‌شود. خروجی این تابع مشخص میکند که عبارت جست و جو (“علی محمدی”) در چندمین سلول محدوده انتخاب شده ثبت شده است.

index

تابع index بر عکس تابع match عمل کرده و ابتدا یک محدوده به صورت ستونی دریافت میکند، سپس یک عدد، برای مثال ۵، در نهایت خروجی این تابع برابر با مقدار ثبت شده درون ۵ امین سلول محدوده انتخاب شده می‌باشد.

 

ترکیب match و index

با توجه به توضیحات فوق ابتدا از تابع match به صورت ذیل استفاده میشود تا مشخص شود نام مد نظر (اسم ثبت شده درون سلول I5 که میخواهیم کد پرسنلی آن را مشخص نماییم) در چندمین سلول ستون D (ستون مربوط به اسامی) ثبت شده است.

=MATCH(I5,D:D,0)

سپس با استفاده از تابع index همان شماره رکورد از ستون C را به صورت خروجی نمایش خواهیم داد، لذا تابع اصلی به صورت ذیل قابل استفاده است.

=INDEX(C:C,MATCH(I5,D:D,0))

دانلود فایل