0
09103042505

تابع Vlookup

تابع Vlookup مخفف Vertical Lookup به معنی جست‌و‌جو گر ستونی می‌باشد که یکی از پرکاربرد ترین توابع از گروه توابع جست و جو می‌باشد. از این تابع به منظور پیدا کردن اطلاعات در جداول داده استفاده میشود،

برای مثال در جدول اطلاعات پرسنلی، میخواهیم با وارد کردن شماره پرسنلی، مشخصات فرد مربوطه در سلولهای مجزا نمایش داده شود، بدین منظور از تابع Vlookup استفاده میشود.

ورودی های تابع vlookup

این تابع چهار ورودی دریافت میکنند که به ترتیب شامل :

Look Up Value: بیانگر عبارتی است که به دنبال آن هستیم، برای مثال فوق، شماره پرسنلی مد نظر یا ادرس سلولی که قرار است شماره پرسنلی در آن ثبت شود در این قسمت وارد میشود.

Table Array: در این ورودی محدوده اطلاعات وارد میشود که ستون اول محدوده وارد شده، حتما باید شامل شماره پرسنلی که به دنبال آن هستیم باشد (به عبارت دیگر اکسل تنها در ستون اول محدوده اطلاعات به دنبال شماره دانشجویی میگردد)

Col Index Num: بعد از مشخص کردن آنچه به دنبال آن هستیم در ورودی اول و محدوده اطلاعات جست و جو در ورودی دوم، در ورودی سوم مشخص میکنیم چندمین ستون از محدوده اطلاعات به عنوان خروجی نمایش داده شود، برای مثال اگر بخواهیم اسم فرد را نمایش دهد از انجایی که اسامی در ستون دوم محدوده اطلاعات ثبت شده اند، باید در این قسمت عدد ۲ را وارد نماییم.

Range Lookup : در این ورودی نوع جست و جو مشخص میگردد که دارای دو حالت False یا (Exact Match) و True یا (Approximate Match) است که در عموم مواقع از حالت Exact Match استفاده می شود.

لذا در مثال فوق، اگر بخواهیم میزان درآمد فردی با شماره پرسنلی ۱۰۲۴ را به دست آوریم، کافی است از تابع ذیل استفاده کنیم.

=VLOOKUP(1024,C3:E13,4,False)

ورودی اول تابع فوق، ۱۰۲۴ یا همان شماره پرسنلی است که به دنبال آن هستیم، ورودی دوم C3:E13 بیانگر محدوده اطلاعات است که ستون اول آن (ستون C) شامل شماره دانشجویی ها است، ورودی سوم عدد ۴ وارد شده است که مشخص میکند چهارمین ستون از محدوده اطلاعات به عنوان خروجی نمایش داده شود و ورودی چهارم هم مقدار False است که مشخص میکند نوع جست و جو به صورت Exact Match است.

 

نکته

ورودی چهارم تابع Vlookup شامل دو حالت می باشد که در حالت Exact Match، دقیقا همان مقدار وارد شده در ورودی اول مورد جست و جو قرار میگیرد و در حالتی که هیچ سلولی با آن مقدار موجود نباشد، خطای N/A# نمایش داده می شود در حالی که در حالت Approximate Match در صورتی که شماره پرسنلی مورد جست و جو درون اطلاعات نباشد، به شرط مرتب بون داده ها بر اساس شماره پرسنلی، اطلاعات مربوط به شماره پرسنلی قبلی گزارش می شود.

دانلود فایل

 

در حالی که بخواهیم عمل جست و جو را به جای ستون اول در ردیف اول انجام دهیم، به جای تابع VLOOKUP از تابع HLOOKUP استفاده میشود.